Saltsjöbaden

Öppettider

Måndag: 07.30-16.00
Tisdag: 07:30-16.00
Onsdag: 07.30-16.00
Torsdag: 07:30-16.00 
Fredag: 07.30-16.00

 

Träning

Vi har ett brett utbud av olika typer av träning. Styrketräning med maskiner eller fria vikter, konditionsträning och gruppträning.

Ett gym för alla

Vårt välutrustade gym i Saltsjöbaden är till för alla. Oavsett om du är van tränare eller nybörjare och oavsett hur gammal du är finns vi här för att hjälpa dig att nå ditt mål. Du tränar här på ett trivsamt gym i en lugn miljö.

“Livet är ett maraton. Vi hjälper dig att nå längre!”
/MåBra

Löpband, motionscyklar, vikter och maskiner

Vårt gym är utrustat med löpband, motionscyklar, vikter och samtliga träningsmaskiner du behöver för att träna hela kroppen. Här tränar du på ett säkert och effektivt sätt med erfarna instruktörer som finns till hands om du behöver hjälp.

Därför är det bra att träna på gym

Du tränar upp styrka, kondition och balans. Oavsett om du vill fokusera på just gymträning eller använda gymmet som komplement till övrig träning kommer du få resultat och ökat välbefinnande. Några av många positiva effekter är att kroppens leder och skelett blir mer hållfasta och balansen utvecklas genom träning.
Bra kroppshållning och bålstabilitet är oerhört viktigt för en hälsosam livsstil och för att undvika problem med ryggen. Du får även ökad förbränning, energi och ökat välbefinnande.

Kombinera gym med annan träning

Styrketräning på gym kombinerat med konditionsträning är den bästa kombinationen om du vill bygga en stark kropp.

Hjälp om du känner dig osäker

Om du är osäker på hur du skall använda maskinerna hjälper vi dig gärna. Boka en genomgång när du köper ditt kort så får du bästa start på din träning.

Gör ett BMI-test!

Innan du påbörjar din träning finns det en möjlighet att göra ett kroppssammansättningstest där vi kontrollerar din mängd muskelmassa och kroppsfett.

Våra Personliga Tränare

Vill du skräddarsy din träning eller få hjälp med att komma igång?
Ring oss så berättar vi mer! Tel 08-544 992 91

Calle

 Personlig Tränare

saltis@mabrahalsa.se

Gruppträning

Vi har ett varierat utbud av olika gruppträningspass, exempelvis Pilates, Gympa, Core, Yoga, Yinyoga, ZomaMove, Nia, Balans & Styrka. På passen är maximalt antal deltagare 12 personer.

Läs mer om alla våra pass via länkarna nedan för att hitta det pass som passar just dina behov.

Boka Pass
Stretch/Rörlighet

Ett skönt pass med rörlighetsträning och stretchövningar för hela kroppen.

Styrka/Rörlighet

Du arbetar med kroppen som ditt motstånd och med underlaget som ditt redskap. Hela passet är ett oavbrutet

flöde av rörelsemönster där fokus är att arbeta med kroppen som en enhet i harmoni med andningen. Svettigt!

Core

 Med Core träningen bygger du upp styrka, stabilitet och balans. Fokus är på att få en starkare mage, bäcken och ländrygg. Detta hjälper dig att få en bra hållning samt

hjälper dig att få en stark rygg och därmed förebygga ryggsmärta. Core ökar också fettförbränningen.

Pilates

När man tränar pilates utgår man från mag-rygg och bäckenbotten muskulatur. Pilates tränar och stärker kroppen inifrån och ut. Metoden är lågintensiv och innehåller övningar inspirerade från styrketräning, stretch och yoga. Våran pilates-träning finns på två nivåer. Nivå ett är för nybörjare och nivå två kräver lite förkunskaper.

Pilates ger dig ökad kroppsmedvetenhet, längre, slankare muskler och god hållning. Andra fördelar med pilates är att den ger dig styrka, stabilitet och smidighet och är ett bra verktyg för att förhindra skador och reducera dina stressnivåer.

Balans / Styrka

Fokus ligger på att bygga upp styrkan i hela kroppen och förbättra balans, rörlighet och koordination. Vi använder gummiband med olika motstånd, beroende på hur mycket belastning Du vill ha, och matta för några övningar på golvet. Passet avslutas med stretch och avslappning.

Yoga

Yoga passar de allra flesta. Den gör kroppen stark och smidig, tränar det djupa yogiska andetaget och ger ett mer fokuserat och balanserat sinne. Varje pass innehåller intoning, uppvärmning, kriya, avslappning, meditation samt uttoning. 

Yinyoga
Yinyoga är en återhämtande och terapeutisk yogastil som handlar om att ge sig hän och släppa taget för att stilla kropp och sinne. Det är en motvikt till yangbaserade, mer fysiskt krävande yogaformer. Genom att balansera yin, vila, och yang, aktivitet, i livet i stort ökar vårt välbefinnande på alla plan.

Nia

NiaDans är ett nytt sätt att bli frisk och vältränad på. Det är ett enhetligt rörelsekoncept med element från dans och avslappningstekniker. På passet kombinerar vi enkla rörelser och danssteg som får dig att bli smidigare, starkare och mer medveten om dina rörelser. Huvudaspekten för Nia är
alltid välbefinnandet och glädjen i rörelsen. Ett Nia pass är på 55 minuter, till härlig musik, gärna barfota.

Gymcirkel/Cirkelträning

På detta pass får du träffa en av våra instruktörer som guidar dig genom ett traditionellt styrketräningspass i gymmet (Gymcirkel) eller i gruppträningssalen (Cirkelträning). Vi gör en gemensam uppvärmning och går igenom 12 övningar för hela kroppen. Träningen passar alla åldrar och nivåer!

Personlig Träning - varför?

Med en Personlig tränare (PT) har du alltid roligt när du tränar. Din träning på gymmet blir effektivare och du får snabbt resultat efter dina egna förutsättningar. 

PT:n finns där för dig oavsett nivå. Det kan handla om att du som tränat länge och känner du kört fast och behöver nya infallsvinklar. Är du nybörjare finns PT:n där för dig med råd och stöd så att du börjar träna på rätt sätt redan från början för att undvika exempelvis skador.

Våra viktigaste uppgifter är att guida, vägleda, inspirera, motivera och röja undan eventuella hinder som finns för att du ska uppnå dina mål. PT:n utvecklar även din förmåga att träna på rätt sätt, utifrån dina behov samt plockar fram dina resurser och får dig att må bra. 

När du vill engagera en PT kan du kan välja mellan:

  • Singelträning (60 eller 30 min)
  • Parträning (två personer bokar en timme)
  • Gruppträning (3-7 personer)

Alla våra personliga tränare har en licensierad utbildning inom området. All träning dokumenteras i enlighet med MåBra XerSize normer för kvalitetsdokumentation.

Träna ensam eller i par

Hos oss kan du träna med en PT ensam till exempel som uppladdning eller uppbyggnad inför ett långlopp, en tävling eller om du bara vill ha stöd och hjälp för att nå dina mål.

Hos oss kan du även träna tillsammans med exempelvis en kompis eller kollega med stöd av en PT i kampen mot era uppsatta mål. 

I båda fallen skapar vi ett skräddarsytt program och den  personliga tränaren hjälper dig eller er att tillsammans nå målet för aktiviteten genom att man exempelvis vill uppnå en viktnedgång, få starkare kropp eller komma igång efter graviditet. Vi tar dig från start till mål för din prestation.

Träna med PT i grupp

Träna tillsammans i grupp med stöd av våra personliga tränare inför exempelvis ett lopp så som Vasaloppet eller ett marathon. Med en PT kan ni även förbättra personalens hälsa på företaget, träna som en del av kick off med hälsa som tema eller köra specifik elitträning i grupp. 

Av våra personliga tränare får ni även här ett skräddarsytt program utifrån era egna behov, förutsättningar och mål för ett lyckat och hälsosamt resultat.

Kontakta oss

Har du frågor kring eller vill boka personlig träning?
Ta kontakt med vår reception på 08 544 992 91.

Fysisk aktivitet på Recept (FaR)

Om du har fått ett recept kan vi erbjuda dig ett möte med vår utbildade FaR-ledare där vi utifrån receptet tar fram individuellt anpassade aktiviteter för dig och dina förutsättningar.

Du får även en uppföljning där vi går igenom resultat, justerar träningen eller eventuellt hittar nya övningar. Med detta recept erbjuder vi dig två kortavtal till rabatterat pris.

Du kan även köpa till fler träffar med din FaR-ledare.

Vill du ha ytterligare information om Fysisk aktivitet på Recept kan du läsa det här.

För mer information kontakta receptionen på saltis@mabrahalsa.se eller ring receptionen på 08 544 992 91.

Kontakta oss

Har du frågor, vill ha mer information eller vill boka en tid hos oss?
Kontakta oss i receptionen via mail eller telefon så hjälper vi dig så fort vi kan.

Adress

MåBra Hälsa Saltsjöbaden
Rösundavägen 2
133 36 Saltsjöbaden

Sociala medier
© MåBra Hälsa . Alla rättigheter reserverade.